Më e mira e natyrës

E pabesueshme, e bukur e rrezikshme

Ejani dhe shikoni !

I bukur dhe i paprekur
ngrohtë dhe i qetë

Mali më i lartë në dy vende mund të arrihet nga të dy anët. Ejani të vizitoni dhe gjeni vendin tuaj

Nr.2 Rruga e rrëqebullit - KS

trail no.2 photo1 resized

 

DOWNLOAD GPX     Vende të interest

 

Pozicionimi - mal

 • Mali Sharr - (rajoni qendror).

Pika fillestare

 • Qendra e skijimit Brezovicë afër teleferikut të skive nr. 9

Përshkrimi i shtegut

Shtegu fillon nga qendra e skive Brezovica afër teleferikut të skive nr. 9 dhe vazhdon në shpatet për skijim, shkon në drejtimin Zubin Potok Durlovit dhe më pas vazhdon në jugperëndim drejt liqenit akullnajor Jazhincë. Pas liqenit, shtegu vazhdon teposhtë deri në zonën e vezëve dhe përfundon në shtëpizën në pyll në rrugën R115 Brezovicë - Prizren.

Të dhëna teknike dhe turistike:

Lartësia mbidetare në pikën fillestare

 • 1748 m/nd

Pika më e lartë

 • 2170 m/nd

Lartësia mbidetare e destinacionit

 • 1385 m/nd

Diferenca në lartësi

 • 1463m.

Kohëzgjatja e udhëtimit (ngjitjes)

 • 6 orë

Gjatësia e udhëtimit (ngjitjes)

 • 8 km

Vështirësia e shtegut

 • ☆ ☆ ☆

Niveli i nevojshëm i aftësisë fizike

 • ☆ ☆ ☆

 

Panorama dhe peizazhe

Pika fillestare e shtegut është në qendrën e skijimit Brezovicë, faqja verilindore e malit. Peizazhi është shkëmbor dhe i përzier me livadhe deri te akullnajat shkëmbore dhe nga pylli deri në ligatinat, lumenjtë dhe liqenet.

Qasja në pikën fillestare

Nga Prishtina deri në pikën fillestare të shtegut ka udhëtim me makinë në gjatësi prej 83 km, ndërsa nga Prizreni ka 46 km, ndërsa nga Shkupi 71 km. Pika e fillimit ka vende parkimi për autobusë, automjete dhe furgonë.

Qasja në pikën e fundit

Për qasje në pikën e fundit të shtegut mund të përdorni rrugën rajonale nga fshati Brezovicë për në Prizren. Ndodhet në kilometrin e 10 nga Brezovica në Prizren dhe në kilometrin e 5 nga Qendra rekreative Prevallë.

Vende me interes turistik

Pjesët më interesante janë qendra për skijim gjatë dimrit dhe majat. Liqeni dhe zona janë një nga zonat më të egra dhe më ekologjike të vendit ku ka një përzierje të pyjeve dhe bimëve mjekësore dhe manave të egra të Malit Sharr.

 • Qendra për skijim Brezovicë

 • Kodra Crnacuka - pamje panoramike

 • Shtëpiza e gjuetarëve

 • Liqeni i Jazinacko

 • Zona e shtëpizave për piknik

Akomodimi dhe ushqimi

 • Strpce kod lipe, Ski qendra Brezovicë Stojkova kuca, Molika, Ligatina, kabina malore dhe hotele

 • Qendra rekreative Prevallë ofron shumë vila private në rajonin e Prizrenit.

 • Rekomandohet me guidë për grupin

Transporti publik

 • I kufizuar nga Prizreni deri në fshatin Brezovicë (nuk është shumë mirë i organizuar), transport privat, taksi. Për më shumë informacion. kontaktoni Qendrën e Informacionit Turistik Prizren.

 

 

01 Briefing notes EN thumb    02 Briefing notes EN thumb   
03 Briefing notes ЕN thumb   04 Briefing notes ЕN thumb  

eu funded gdThis web has been produced with the assistance of the European Union.  The content of this web is the sole responsibility of the implementing organisations and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

© 2024 Alka. All Rights Reserved.