Më e mira e natyrës

E pabesueshme, e bukur e rrezikshme

Ejani dhe shikoni !

I bukur dhe i paprekur
ngrohtë dhe i qetë

Mali më i lartë në dy vende mund të arrihet nga të dy anët. Ejani të vizitoni dhe gjeni vendin tuaj

Shtegu Nr.5 Shtegu i kopeve të dhenve - NMK

 trail no.5 photo resized

(fsh. Jedoarcë – fsh. Otunje – fsh. Setole – Stanet e Gjermës)

 

DOWNLOAD GPX      Vende të interest

 

Pozicionimi - malor

 • Mali Sharr / segmenti verilindor

Pika fillestare

 • Fshati Jedoarcë

Përshkrimi i shtegut

Shtegu fillon nga fshati Jedoarcë dhe kalon nëpër fshatrat Otunje dhe Setole. Nëpër rrugën e asfaltuar që përfundon në pjesën e sipërme të fshatit, shtegu nëpër rrugë malore vazhdon në drejtim jugor dhe shtrihet drejt fshatit Gjermë. Shtegu është në shirit malor me pyll të rrallë nëpër të cilin janë hapur më tepër rrugë pyjore. Kur të mbërrihet në kreshtën jugperëndimore që lëshohet nga maja rrafshinë, nëpër rrugë të gjerë prej dheu në drejtim të veriut, ngjitet në lartësi prej 1500 metra (mbi shiritin pyjor) dhe nga këtu në drejtim veriperëndimor / verior lëvizim nëpër rrugë që çon deri në “Stanet e Gjermës”.

Të dhëna teknike:

Lartësia e pikës fillestare

 • Fshati Jedoarcë– 795mlm

Pika më e lartë

 • Stanet e Gjermës – 1780 mlm

Lartësia e destinacionit

 • Stanet e Gjermës – 1780 mlm

Kohëzgjatja e udhëtimit (ngjitjes)

 • 3.00 – 3.30 orë

Gjatësia e shtegut

 • 9km

Lartësia mbidetare

 • Gjithsej ngjitje– 985m

Vështirësia e shtegut

 •  ☆ ☆

Niveli i nevojshëm i gatishmërisë fizike

 •  ☆ ☆

Panorama dhe peizazhe

 • Peizazhet në këtë pjesë të Malit Sharr, më saktësisht në këtë shteg janë të kufizuara në cirkun e Lumit të Gjermës me majën Pllakë në pjesën veriperëndimore dhe në lindje pjesa e sipërme e Luginës së Pollogut.

Qasje deri në pikën e nisjes

 • Autostrada Shkup - Tetovë, 43 km

 • Rruga lokale Tetovë – fsh. Jedoarcë,11km

Në fshat, më saktësisht rrugët e fshatit, ka mundësi për parkim të disa automjeteve

Pika të interesit

 • nga pika e nisjes

 • Guri i Gjigantit- 2.30 orë ecje nga fsh. Setole

 • Fshati Varvarë – 3.00 orë ecje nga fsh. Otunje

 • Kompleksi Manastiri i Leshokut – 15 minuta vozitje nga fsh. Jedoarcë

 • Etno muzeu më i vogël në botë, fsh. Xhepçishtë – 15 minuta vozitje nga fsh. Jedoarcë

Akomodim dhe ushqim

 • Kompleksi Manastiri i Leshokut, fsh. Leshok

 • Akomodim në qytetin e Tetovës

Transport publik

 • Transport publik, me furgon dhe taksi vetura

 

01 Briefing notes EN thumb    02 Briefing notes EN thumb   
03 Briefing notes ЕN thumb   04 Briefing notes ЕN thumb  

eu funded gdThis web has been produced with the assistance of the European Union.  The content of this web is the sole responsibility of the implementing organisations and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

© 2024 Alka. All Rights Reserved.